Δραστηριότητες  »   Εφημερίδα (2008)  »  Αρ. Φύλλου 2

H συνέντευξη του Δημάρχου Αλαμάνη Ευθυμίου
Την παραχώρησε στους μαθητές Αλαμάνη Ευγενία, Ευαγγέλου Γιώργο και Καραΐσκο Θανάση

Ερ.: Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τις πρώτες μέρες δημαρχίας σας;
Απ.: Είναι μια πρόκληση για μένα να αντεπεξέλθω στις ευθύνες που ανέλαβα. Ο Δήμος Γιάννουλης είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους του νομού μας, με τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα και πολλά προβλήματα, τα οποία οφείλονται στη στασιμότητα του προγραμματισμού των έργων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρονίζουν κύρια και σημαντικά προβλήματα του τόπου μας.

Ερ.: Πως αισθάνεστε ως δήμαρχος απέναντι στους δημότες σας;
Απ.: Έχω τονίσει επανελειμμένα ότι βρίσκομαι σ' αυτή τη θέση χάρη στην ψήφο των πολιτών του Δήμου μας, Είμαι εδώ για όλους και η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες. Θέλουμε ένα Δήμο ανοιχτό στην κοινωνία, που αφουγκράζεται τα καθημερινά προβλήματα των Δημοτών και προτείνει ρεαλιστικές λύσεις για αυτά.

Ερ.: Ποιες είναι οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις για νέα έργα στο Δήμο Φαλάνης-Γιάννουλης;
Απ.: Οι προτάσεις και οι δεσμεύσεις μας είναι αυτές που εξαγγείλαμε και προεκλογικά. Είναι η προώθηση εφαρμογής του σχεδίου πόλης Φαλάνης, το Γυμνάσιο Γιάννουλης, το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, η συντήρηση του εσωτερικού οδικού δικτύου όλων των δημοτικών διαμερισμάτων κ.α.

Ερ.: Ποια είναι τα σχέδια σας για το Γυμνάσιο-Λύκειο Φαλάνης; Είναι μέσα στα άμεσα σχέδιά σας η δημιουργία νέων αιθουσών;
Απ.: Η πρότασή μας για το Γυμνάσιο - Λύκειο Φαλάνης είναι να κατασκευαστούν 5 νέες αίθουσες επάνω στο υπάρχον κτήριο. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε την ανεξάρτητη λειτουργία του Γυμνασίου και του Λυκείου. Ήδη έχουνε γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και έχει κατατεθεί υπόμνημα στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για το σκοπό αυτό.

Ερ.: Ποια τα σχέδια σας σχετικά με το περιβάλλον της Φαλάνης;
Απ.: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί πολύ σοβαρά. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με όλες τις απαραίτητες ενέργειες στην προστασία του περιβάλλοντος το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από σκουπίδια και χωματερές, Σ' αυτό όμως θα πρέπει να συμβάλλουν και όλοι οι πολίτες του Δήμου μας, ο καθένας με όποιο τρόπο μπορεί! Ένας απλός τρόπος είναι να σταματήσουν να πετάνε σκουπίδια και ογκώδη αντικείμενα έξω από το χωριό. Ο Δήμος έχει συστήσει ειδική υπηρεσία στο Κοινοτικό κατάστημα, με την οποία μπορούν να επικοινωνούν οι Δημότες, η οποία κάθε Σάββατο κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων που δεν μπαίνουν σε κάδους.

Περιεχόμενα