Το Σχολείο μας  »  Γενικά

Ελληνική Δημοκρατία
1ο Γραφείο Δ/θμιας Εκπ/σης
Γυμνάσιο & Λυκ. Τάξεις Φαλάνης
Τ.Κ.40011 Φαλάνη Λάρισας
Τηλ. 2410-941567
e-mail:mail@gym-falan.lar.sch.gr

   Το σχολείο μας βρίσκεται στην άκρη της κωμόπολης της Φαλάνης, μακριά από τις ενοχλήσεις της καθημερινής ζωής και τους πειρασμούς του κέντρου. Σε έναν άνετο χώρο με μεγάλη έκταση, το σχολείο μας, καταλαμβάνει ένα μικρό μόνο μέρος του συνολικού οικοπέδου, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές να απολαμβάνουν την άνεση και ευρυχωρία του προαυλίου. Ο προαύλιος χώρος διαμορφώνεται συνεχώς με την ενφύτευση δέντρων και την τοποθέτηση πράσινου όπου πραγματοποιούνται μέρος των αθλητικών δραστηριοτήτων.

   Το κτίριο του σχολείου διακρίνει μια άνεση, ανάλογη του χώρου που το περιβάλλει. Είναι νεόκτιστο (1996) και κόσμημα για την περιοχή με την υποτυπώδη καθαριότητά του και την περιποιημένη εξωτερική του εμφάνιση. Περιλαμβάνει το ισόγειο και ένα όροφο. Δύο είσοδοι οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και μια κεντρική για τη διοίκηση τα γραφεία των καθηγητών και την αίθουσα τελετών είναι οι βασικές προσβάσεις στο κτίριό μας. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται ορισμένες αίθουσες του Γυμνασίου και τα εργαστήρια Φυσικής-Χημείας και Πληροφορικής.

   Ο χώρος δίπλα από το προαύλιο του σχολείου αποτελείται από γήπεδα ποδοσφαίρου και χώρους άθλησης. Μέσα στον προαύλιο χώρο του σχολείου χτίστηκε ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο με εγκαταστάσεις μπάσκετ και βόλεϊ αλλά και χώρους για όργανα, όπου αθλούνται οι μαθητές όταν ο καιρός δεν επιτρέπει τις υπαίθριες δραστηριότητες. Κατά τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο το γυμναστήριο χρησιμοποιείται από αθλητικούς συλλόγους και αθλητές της περιοχής.

   Λόγω της απόστασης του σχολείου από το κέντρο του χωριού αλλά και από τις άλλες άκρες του χωριού, οι μαθητές καταφτάνουν χρησιμοποιώντας κυρίως ποδήλατα. Ο αριθμός των ποδηλάτων είναι αρκετά μεγάλος και για να μην δημιουργείται αταξία στον χώρο με την τοποθέτησή τους σε μη καθορισμένους χώρους, η διεύθυνση   προνόησε και έχει τοποθετήσει κατάλληλες δέστρες ώστε ο χώρος να είναι και να δείχνει περιποιημένος και τα ποδήλατα πάντοτε στις θέσεις τους