ΣΤΟ «ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ» ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΕΩΝ

‘Το καπλάνι της βιτρίνας” είναι “η συνθηματική ερώτηση που ανταλλάσσουν μεταξύ τους η Μέλια και η Μυρτώ λίγο πριν κοιμηθούν. Δυο μικρές αδερφές που ζουν σ’ ένα νησί του Αιγαίου το 1936 ακούνε τον παππού τους να τους μιλάει ώρες ατέλειωτες για τους «αρχαίους» του, ανυπομονούν να ανταμώσουν με τους φίλους και τις φίλες τους από τα τσαρδάκια σαν έρχεται το καλοκαίρι, μα πάνω απ’ όλα τρελαίνονται με τις μαγικές ιστορίες του καπλανιού που τους διηγείται ο ξάδερφός τους ο Νίκος, φοιτητής από την Αθήνα.
Το καπλάνι, ένας βαλσαμωμένος τίγρης, που βρίσκεται κλειδωμένος μέσα στη βιτρίνα της μεγάλης σάλας του σπιτιού, πότε κοιτάει με το γαλάζιο και πότε με το μαύρο του μάτι, ανάλογα με τη διάθεσή του. Τι συμβαίνει μια ζεστή μέρα του Αυγούστου που αναστατώνει τη ζωή των κοριτσιών και των δικών τους; Ποιος θέλει να βλάψει το καπλάνι;”

Αυτή την πολύ όμορφή θεατρική παράσταση, που βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές των Α και Β τάξεων στο Θέατρο του Μύλου. Οι μαθητές της Α τάξης την παρακολούθησαν την Τρίτη 12-03-2024, ενώ της Β τάξης την Τετάρτη 24-04-2024, μετά και από την απόφαση της Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων να προσφέρει τη δυνατότητα  στους μαθητές από όλη την Θεσσαλία, και συγκεκριμένα στις περιοχές που πλήγηκαν από τις πλημμύρες, να την παρακολουθήσουν.

Οι μαθητές μας έμειναν ενθουσιασμένοι από την παράσταση και στο τέλος καταχειροκρότησαν με ενθουσιασμό τους ηθοποιούς.

Τα παιδιά της Α τάξης συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί, Χαρίκλεια Γκασδράνη, Πολυξένη Αγγελάκη,  και Ευαγγελία Γιοβάνου,ενώ τους/τις μαθητές/τριες της Β τάξης, οι εκπαιδευτικοί ΚώσταςΜαρκούλης, Γιάννης Νασίκας και Γεωργία Μαλογιάννη.