Γεμάτος από Διδακτικές Επισκέψεις ο Φεβρουάριος για τους Μαθητές του Γυμνασίου Φαλάνης

Οι μαθητές του Γυμνασίου Φαλάνης μαζί με τους καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία μέσα στο μήνα Φεβρουάριο να περιηγηθούν σε πολλά και διαφορετικά μέρη του νομού μας.

Αρχικά, οι μαθητές της Γ τάξης με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Αγγελάκη Πολυξένη, Γεωργία Μαλογιάννη και Ιωάννη Νασίκα ξεναγήθηκαν στους χώρους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στην περιοχή Μεζούρλο, ένα από τα νεότερα μουσεία της Λάρισας που άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 28 Νοεμβρίου του 2015 αντικαθιστώντας το παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγαζόταν στο Γενί Τζαμί, που βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ τάξης ξεναγήθηκαν στο χώρο του Α’ Αρχαίου θεάτρου της Λάρισας που οικοδομήθηκε κατά το α’ μισό του 3ου αι. π.Χ., στα χρόνια του βασιλιά της Μακεδονίας Αντιγόνου Γονατά, καθώς μετά τον θάνατο του Μεγ. Αλεξάνδρου, κατά την ελληνιστική εποχή, η Θεσσαλία αποτελούσε τμήμα του βασιλείου της Μακεδονίας.

Η Β τάξη με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Κωνσταντίνο Μαρκούλη, Χρήστο Ζαχαριάς και Εύη Γιοβάνου Εύη πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο παρασκευής μπισκότων ΒΙΟΛΑΝΤΑ και στο Λαογραφικό Μουσείο Γόννων.

Οι μαθητές είδαν από κοντά τη διαδικασία παρακευής μπισκότων και ενημερώθηκαν για τη την ικανότητα της επιχείρησης για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επιχείρησης από τον συντοπίτη μας κ. Ζήση Βλαχούλη.

Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές της Β τάξης επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο των Γόννων. Εκεί, ο άοκνος εθελοντής κ. Βασίλης Καραβιδές, γνώρισε στους μαθητές τις αρχαίες τεχνικές έκθλιψης της ελιάς καθώς επίσης και τη χρήση παλαιών εργαλείων της αγροτικής ζωής. Στο φιλόξενο χώρο του «εσωτερικού» οι μαθητές βίωσαν μια μεταφορά στο παρελθόν των προηγούμενων γενεών.

Τέλος, η Α τάξη, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Μανώλη Κατρατζικάκη, Χαρούλα Γκασδράνη, και Στέργιο Μασούρα, επισκέφτηκε τη Βιοτεχνία πλαστικών «ΤΕΧΝΟΠΛΑΣΤ» όπου ενημερώθηκαν και παρακολούθησαν τον τρόπο παραγωγής των πλαστικών τσαντών κατασκευασμένες από ανακυκλώσιμο υλικό. Στα παιδιά παρουσιάστηκε ο τρόπος της καθετοποίησης της παραγωγής και διακίνησης της παραγωγής στη λιανική. Ο υπεύθυνος της βιοτεχνίας πρόσφερε στα παιδιά κέρασμα με το πέρας της ξενάγησης.

Επίσης οι μαθητές επισκέφθηκαν μονάδα του Πυροσβεστικού Σώματος όπου ενημερώθηκαν για τον εξειδικευμένο τρόπο αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών.

  1.  

Αφήστε μια απάντηση