Γυμνάσιο Φαλάνης: Πανελλήνια Ημέρα κατά της ΣχολικήςΒίας

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε δράση από την ψυχολόγο του σχολείου, κ. Ειρήνη Κουτελού, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών όλων των τάξεων και τμημάτων του σχολείου.

Στόχος ήταν οι μαθητές να αναγνωρίζουν τον σχολικό εκφοβισμό, να κατανοούν τους ρόλους που υπάρχουν στο σχολικό εκφοβισμό καθώς και τη σπουδαιότητα της αντίδρασης τους σε αυτό.

Μέσω της προβολής διαφανειών, βίντεο και συζήτησης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματα τους καθώς και τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη σχολική βία και τη διαχείριση μιας τέτοιας κατάστασης.

Τέλος, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχουν τα άτομα που βλέπουν ή γνωρίζουν για μια βίαιη/ εκφοβιστική συμπεριφορά (παρατηρητές) των οποίων οι αντιδράσεις και ενέργειες έχουν τη δύναμη ώστε να συμβεί μια πραγματική αλλαγή, γιατί ο εκφοβισμός ευδοκιμεί στη σιωπή, και μόνο αντιδρώντας και σπάζοντας τη σιωπή μπορεί να σταματήσει.

Αφήστε μια απάντηση